Diş Beyazlatma / Bleaching

ofis tipi beyazlatmaDiş beyazlatması en çok sorulan tedavilerin başında! Toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinci artınca doğal olarak şikayetler hem şekil hem de renk değiştirdi!

Çürüklerin dolguları yapıldıktan, çapraşık dişler inci gibi dizildikten sonra, farkındalık renge doğru kayıyor. Bu noktada hastalarımıza “beyazlatma” ile hizmet veriyoruz.

Diş beyazlatması iki şekilde yapılmaktadır. İlk yöntem Ofis Tipi Beyazlatma (Office Bleaching) ve bu diş hekiminin genellikle Hidrojen Peroksit içeren kimyasal bir ilaç ile dişlerin rengini birkaç ton açmasıdır. Tek seansta yapılan bu işlem diş hekiminin diş etlerine koruyucu bir bariyer ve dudakları koruyan bir örtü uygulamasını takiben dişlere beyazlatıcı ilacın sürülmesi şeklinde olur. Bazı beyazlatma sistemlerinde bir ışık kaynağı (LED veya lazer) ile aktivasyon yapılır. Genellikle dişlere sürülen ilaç 10-15 dakika kalır, ve yine tercih edilen sisteme göre bu uygulama seansları 6 ile 8 kez tekrarlanır. Uygulama bittiğinde tüm koruyucu materyaller uzaklaştırılır, dişlere özel bir cila uygulanır ve hasta pas parlak bir gülümsemeye sahip olur!

İkinci yöntem ise Ev Tipi Beyazlatmadır (Home Bleaching) ve kişiye özel hazırlanmış şeffaf plaklar içerisine beyazlatma ilacı damlatılır. Bu işlemin mutlaka diş hekimi gözetim/yönlendirmesi ile yapılmalıdır. Hidrojen Peroksit oranları her sistemde değişkenlik gösterir ve bu da uygulama sürelerini etkiler. Çok güçlü bir sistemi çok uzun süre kullanmak yüksek hassasiyete (sızlama) sebep olur. Ev tipi beyazlatma ile hedef bir hafta kadar bir sürede istenilen beyazlığa kavuşmaktır.  Günde 2 saat kullanım ya da gece yatarken kullanılabilen sistemler de tercih edilebilir, doktorunuz ile size için en uygun olanı bulmak mümkün.

Bazı vakalarda her iki sistem birlikte uygulanabilir. Ofis tipi beyazlatmayı takiben, hastalarımız biraz daha “beyazlık” istediğinde, takviye olarak ev tipi ile destek yapılabilir. Ev tipi beyazlatma kiti ile beyazlık süresinin uzatılması sağlanabilir. Hastalarımız ayda 2 gün şeffaf plaklarının içine ilaç koyarak idame tedavisi yapabilirler.

Leave a Comment